Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı’nda; otel, restoran, kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hâle getirilmesi ile ilgili mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu alanın aşağıda belirtilen dalında eğitim verilmektedir.
Bu programı tamamlayanlar;
Beslenme ilkeleri ve hijyen ile ilgili işlemleri yapma becerileri, temel yiyecek üretimi ve servisi ile ilgili işlemleri yapmayı kapsayan ortak becerini ve yetkinlikleri kazanarak mezun olur.
Bu alandan mezun olanlar;
Pastanelerde, kurum mutfaklarında, restoranlarda, otellerde ve işletmelerin yiyecek içecek ünitelerinde çalışma imkânı elde eder. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılarak başarılı oldukları takdirde ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarına giriş hakkına sahiptir.
Kaynak: https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/photos/2024/09/04/tanitimkatalogu_04_66d88e61e8002.pdf
Adres:
Kaleiçi Mevkii Tuzcular Mahallesi Balıkpazarı Sokak No3 07100/ MURATPAŞA/ANTALYA
Telefon
0 242 247 03 51